Anar al contingut

Notícies

Celebrada amb èxit la 1era Jornada Tècnica de la Càtedra ATL sobre dessalinització

Benvinguda jornada Càtedra
19/11/2024
  • La jornada es va celebrar a la ITAM Llobregat i va reunir a més de 80 professionals del sector.
  • Va comptar amb ponències de l’àmbit de la construcció i explotació d’instal·lacions amb tecnologies de dessalinització, d’empreses fabricants de membranes, casos d’estudi i casos industrials.

El dia 13 de novembre va tenir lloc la 1era jornada tècnica organitzada per la Càtedra ATL de l’Aigua Potable, que va reunir a les instal·lacions de la planta dessalinitzadora del Llobregat a més de 80 professionals del sector, incloent-hi representants d'empreses del sector privat, institucions públiques i centres de recerca.

Aquest esdeveniment, organitzat amb l'objectiu de compartir coneixements i generar un espai d'intercanvi d'experiències, va comptar amb la benvinguda institucional del director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Josep Lluís Armenter.

La jornada es va estructurar en tres sessions i va finalitzar amb una visita tècnica a la planta dessalinitzadora del Llobregat.

La primera sessió va incloure dues ponències sobre l’ús de les membranes en la dessalinització, a càrrec del Dr. Fernando Valero, director tècnic de la Càtedra i cap d’R+D+i d’ATL i del Dr. Gaëtan Blandin, del grup investigador LEQUIA de la Universitat de Girona.

Seguidament, a la segona sessió, es van exposar diversos casos d'estudi aplicats a la dessalinització, a càrrec de la Dra. Belén Gutiérrez, cap del departament de dessalinització de GSInima, de la Dra. Sandra Casas, cap de la línia en recerca en tecnologies de l’aigua de l’Eurecat, de la Mª Guadalupe Daza Dominguez, cap de laboratori i procés de la IDAM de Ceuta, del Dr. Guillem Gilabert-Oriol, cap d’R+D+I de Dupont Water Solutions i del Nicolás Urgoiti, responsable de tractament d’aigua potable d’EMASA.

Finalment, la tercera i última sessió va estar enfocada en la recerca i el desenvolupament i es van presentar casos industrials de dessalinització. Els ponents d’aquesta tercera sessió van ser el Dr. Wolfgang Gernjak, de l’ICRA-ICREA, Bianca Zappulla i Rajashree Yalamanchili, del grup LEQUIA-UdG, Aleix Martorell, cap de l’ETAP de l’Ampolla, gestionada pel Consorci Aigües de Tarragona, Raquel Garcia Pacheco, cofundadora i CEO d’ECOMEMB®, el Dr. Jordi Gabarró, gerent de TELWESA i Andrés Martín, de l’empresa LEF Ingenieros.

Al llarg de la jornada, els ponents van compartir els seus coneixements sobre innovacions tecnològiques, millors pràctiques i estratègies per optimitzar processos.

La diversitat de sectors representats entre els assistents, des de la producció fins a la recerca científica, va enriquir el debat i va permetre explorar enfocaments multidisciplinaris davant dels reptes contemporanis.

La jornada va propiciar un ambient d’ intercanvi d'experiències molt profitós, oferint un panorama integral de les polítiques actuals i futures a nivell industrial, enfortint la connexió entre el sector públic i privat i mostrant com s’ha anat incorporant tecnologia d'avantguarda als processos productius.

Després de les presentacions, els assistents van gaudir duna visita guiada a la planta dessalinitzadora del Llobregat, i van poder conèixer de primera mà el seu funcionament, així com les innovacions implementades a la seva operativa diària.

La combinació d'exposicions teòriques i experiències pràctiques va ser molt ben rebuda, ja que els participants no només van conèixer informació interessant, sinó que també van tenir l'oportunitat d'establir contactes i crear sinèrgies.

 

La Càtedra ATL de l'Aigua Potable

La Càtedra ATL de l’Aigua Potable, impulsada per l’empresa pública ATL i la Universitat de Girona, està destinada a generar, difondre i transferir coneixement sobre la gestió de l’aigua potable a partir de la interacció entre els diferents agents involucrats en la gestió de l’aigua potable i personal investigador expert en l’àmbit dels reptes de la càtedra.

Fem servir cookies per millorar els nostres serveis i facilitar-vos l'ús del web. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir-ne més informació o bé informar-vos de com canviar-ne la configuració a la nostra Política d'ús de cookies.